woensdag 12 september 2012

Making of 'Vreemde Ontmoeting


Producent Hedwig D'Huyvetter
M.AF.I.A. Production: Fred Lamon, Johan Leemans en Hedwig D'Huyvetter

Speelfilm
Duur 6 min
Formaat HDV 16:9
Montage met Final Cut Pro 6
Speciale effecten werd uitgevoerd met Adobe After Effects voor Mac.
Gebruikte camera was de Sony HDR- HC1E
Film behaalde 76,4 in Bracina 2013 seniores en mag doorgaan naar Nationaal. Behaalde tevens de prijs voor beste camerawerk

Eigenlijk is deze film een remake van 'De Ontmoeting ' die in 1979 werd gemaakt op Super 8 filmformaat. De film verscheen in 1981 bij Bracina. Haalde niet voldoende om nationaal te gaan maar kreeg toen wel een prijs voor het beste idee. 
Omdat ik vond dat het verhaal te goed was om ergens in een kast te liggen en om te verkommeren onder het stof, besloot ik om hiervan een remake te maken maar dan met meer middelen en natuurlijk met onze prachtige HD camera's. 
De basis van het verhaal is gebleven maar werd nog iets meer uitgewerkt en eveneens werd de doos met speciale effecten bovengehaald. Weer een rede om After Effects beter te leren kennen en te gebruiken.



Het spoor voor onze camera plaatsen om zo mooie camerabewegingen te kunnen verwezenlijken.





Even op de knietjes om een zo laag mogelijke beeld te krijgen van de stappende voeten.
Wat een cameraman lijden kan en dit allemaal voor 0 Euro.






 







 Omdat onze camerakraan nog niet in productie was dan maar de simpele middelen gebruiken en met ladder vanuit de hoogte het bewuste shot nemen.








De regisseur is hier niet bezig om de acteur te hypnotiseren meer probeert hem duidelijk te maken welke expressie hij moest geven met zijn gezicht omdat het een big close-up betrof.


Al deze opnamen werden gemaakt in het domein Rozendaal en omgeving van Walem. Deze werden opgenomen in 1 dag op enkele shots na in maart 2012.